Privacy policy

Päivitetty 9.7.2021

Vapaus Bikes Finland Oy (“Vapaus” tai “me”) markkinoi ja tarjoaa asiakasyrityksilleen ja/tai asiakasprospekteille (”Asiakas”) hiilinegatiivisia liikkumisen palveluita, mukaan lukien rajoittamatta kulkuvälineitä, työsuhdepyöriä sekä muita niihin sisältyviä lisätarvikkeita Vapauden hallinnoiman Vapaus.io alustan kautta, joka on saatavilla osoitteessa app.vapaus.io/user (verkkosivut, alusta ja palvelut yhdessä ”Palvelu”), jonka avulla Vapauden Asiakkaat ja näiden työntekijät, edustajat tai muut Asiakkaan valtuuttamat henkilöt voivat hankkia ja hallinnoida työsuhdepyöriä ja varata kulkuvälineitä ajallisesti ja asiallisesti rajattuun liikkumiseen.

Tässä Tietosuojaselosteessa kerromme, miten käsittelemme Asiakkaisiin ja Palvelun käyttäjiin liittyviä tietoja.

”Käyttäjä” tarkoittaa Vapauden Asiakkaiden määrittelemiä Palvelun käyttäjiä. Voimme päivittää tätä Tietosuojaselostetta, mikäli se on tietojen käsittelyn muutosten tai muun syyn vuoksi tarpeellista. Ajantasaisen version löydät verkkosivuiltamme. Tämä Tietosuojaseloste soveltuu ainoastaan henkilötietojen käsittelyyn, joiden osalta Vapaus toimii rekisterinpitäjänä.

1. Yhteystietomme

Nimi: Vapaus Bikes Finland Oy
Y-tunnus: 2879502-8
Postiosoite: Mall Of Tripla, Firdonkatu 2B 3008, 00520 Helsinki
Sähköpostiosoite: service@vapaus.io

Yhteyshenkilö:
Mikko Ampuja
+358 50 306 7000
mikko@vapaus.io

2. Käsiteltävät henkilötiedot ja tietolähteet​

Palvelun toteuttamisen ja käytön sekä Palveluun kirjautumisen yhteydessä keräämämme ja käsittelemämme henkilötiedot voidaan jakaa kolmeen pääryhmään: Asiakkaan tietoihin, Käyttäjätietoihin sekä Analytiikkatietoihin.

Vapaus kerää ja käsittelee Palvelun markkinoinnin ja toteuttamisen yhteydessä Asiakkaaseen ja tämän yhteyshenkilöihin sekä asiakasprospekteihin (”Asiakkaan tiedot”) liittyviä tietoja, kuten nimi, puhelinnumero, titteli, asiakasnumero, sähköpostiosoite ja viestit, kielipreferenssi, asiakaspalaute-ja tyytyväisyystiedot, kanta-asiakkuuden etuohjelman taso ja voimassaoloaika, Palvelun ostotiedot ja markkinatutkimuksen ja mielipidekyselyiden tulokset.

Vapaus kerää ja käsittelee Palvelun kautta kulkuvälineitä varaavien Käyttäjien tietoja (”Käyttäjätiedot”), kuten nimi, henkilötunnus, puhelinnumero, käyttäjätunnus, salasana, sähköpostiosoite ja viestit, kielipreferenssi, osoite, Käyttäjän Palvelussa tuottama sisältö (kuten palaute tai Käyttäjän itsestään antamat lisätiedot), tiedot työsuhdepyörästä (kuten verotusarvo, sopimuskausi, pyörän tiedot) sekä Käyttäjään liittyvät rajoitukset ja kiellot.

Keräämme ja käsittelemme käytössämme olevien tietojärjestelmien ja teknisten työkalujen avulla automaattisesti tiettyjä analytiikkatietoja (”Analytiikkatiedot”) Palvelun käytöstä, kuten IP osoite, laite ja laitenumero, käytetty selain ja selainversio, käyttöjärjestelmä, internetpalvelun tarjoaja, laitteen mainostunniste, Asiakkaiden segmentointi, Palvelussa vietetty aika ja vierailuiden ajankohdat.

Saatamme myös kerätä Käyttäjän varaaman ja käyttämän kulkuvälineen paikkatietoja, mikäli käytössä olevaan kulkuvälineeseen on toimestamme asennettu paikantamisen mahdollistama telematiikkalaitteisto.

 

Edellä mainittuja paikkatietoja ei kerätä työsuhdepyörien osalta.

Vapaus kerää Asiakkaan tiedot lähtökohtaisesti suoraan Asiakkailta ja/tai asiakasprospekteilta.

Vapaus kerää Käyttäjätiedot lähtökohtaisesti suoraan Käyttäjiltä jokoKäyttäjän itsensä toimittamana, Palvelun generoimana tai Palvelun käyttöön perustuvana ja/tai Asiakkailta.

Vapaus kerää Analytiikkatiedot automaattisesti Palvelun käyttöön perustuenPalvelussamme. Vaikka emme tavallisesti käytä Analytiikkatietoja luonnollisten henkilöiden tunnistamiseen, saattaa Käyttäjä joskus olla tunnistettavissa niistä joko yksin taikka yhdistettäessä tai liitettyinä Käyttäjätietoihin. Näissä tapauksissa Analytiikkatiedot katsotaan henkilötiedoiksi soveltuvan lainsäädännön tarkoittamalla tavalla ja käsittelemme tietoja henkilötietoina.

3. Evästeet

Käytämme Asiakastietojen, Analytiikkatietojen ja muun Käyttäjän Palvelussa vierailemiseen liittyvän tiedon keräämiseen ja säilyttämiseen erilaisia teknologioita, mukaan lukien evästeitä, pikseli- ja web beacon -teknologiaa.Evästeet voivat kerätä myös Asiakkaiden ja/tai Käyttäjien henkilötietoja.

Evästeet ovat pieniä Asiakkaan ja/tai Käyttäjän laitteelle lähetettäviä ja siellä säilytettäviä tekstitiedostoja, jotka mahdollistavat meidät tunnistamaanPalvelussamme vierailevat kävijät ja helpottavat kävijöiden Palvelun käyttöä sekä mahdollistavat yhdistelmätiedon laatimisen Palvelussamme vierailevista kävijöistä. Tämän palautteen avulla pystymme parantamaan Palvelumme toiminnallisuutta sekä seuraamaan ja analysoimaan Palvelumme käyttöä. Evästeet eivät vahingoita laitteitasi tai tiedostojasi. Käytämme evästeitä siten, että voimme tarjota Käyttäjillemme kunkin yksilöityjen tarpeiden mukaista Palvelua ja tietoja.

 

Pyydämme suostumustasi evästeiden käyttöön, jotka eivät ole ehdottomasti välttämättömiä verkkosivustomme ydintoimintojen mahdollistamiseksi ja pyytämäsi palvelun tarjoamiseksi, kun vierailet verkkosivustollamme. Voit poistaa evästeet käytöstä milloin tahansa muuttamalla selaimesi asetuksia. Jäljempänä löydät yksityiskohtaiset ohjeet kuinka voit tehdä tämän.

Käyttämämme evästeet voivat olla jo Vapauden ja/tai kolmannen osapuolen evästeitä ja ne voidaan jaotella pysyviin ja istuntokohtaisiin evästeisiin. Pysyvällä evästeellä tarkoitetaan tekstitiedostoja, joka lähetetään Asiakkaan ja/tai Käyttäjän laitteelle ja jonka käytettävä selain tallentaa pysyvästi määriteltyyn poistamisajankohtaan saakka (ellei Asiakas ja/tai Käyttäjä poista evästettä käytöstä ennen määriteltyä poistamisajankohtaa. Istuntokohtaisella evästeellä tarkoitetaan tekstitiedostoa, joka lähetetään Asiakkaan ja/taiKäyttäjän laitteelle ja jonka käytettävä selain tallentaa istunnon päättymiseen saakka. Evästeet on jaettu seuraaviin neljään luokkaan. Kaikki luokat sisältävät kolmannen osapuolien evästeitä, joilla voidaan siirtää tietoja kolmansille osapuolille.

Välttämättömät evästeet

 

Näitä evästeitä tarvitaan, jotta verkkosivumme toimivat turvallisesti ja oikealla tavalla. Välttämättömien evästeiden avulla voit selata verkkosivujamme, ja niiden avulla voimme tarjota haluamaasi palvelua.Välttämättömät evästeet mahdollistavat verkkosivuston perustoiminnot, kuten esimerkiksi tunnistamisesi ja toistuvien epäonnistuneiden kirjautumisyritysten havaitsemisen. Emme tarvitse suostumustasi näiden evästeiden käyttämiseen, mutta voit kuitenkin ottaa ne pois käytöstä muuttamalla selaimesi asetuksia. Tämä vaikuttaa kuitenkin verkkosivuston toimintaan, jolloin jotkin välttämättömät toiminnot eivät välttämättä toimi.

Käytämme seuraavia välttämättömiä evästeitä:

  • CookieScriptConsent, 1 kuukausi
  • AnalyticsSyncHistory, 1 kuukausi
  • li_gc, 1 vuosi ja 11 kuukautta
     

Toiminnalliset evästeet

 

Näiden evästeiden avulla voimme käyttää hyödyllisiä toimintoja käyttäjäkokemuksen parantamiseksi, kuten esimerkiksi sisäänkirjautumistietojesi ja -asetustesi muistamisen. Käytämme seuraavia toiminnallisia evästeitä:

  • _gid, 1 päivä
  • _gat_UA, 1 minuutti
  • _ga, 2 vuotta

Analyyttiset evästeet

 

Nämä evästeet antavat meille tietoa siitä, miten käytät verkkosivustoammeja antavat meille mahdollisuuden parantaa käyttäjäkokemusta. Käytämme seuraavia analyyttisia evästeitä:

  • lang, istuntokohtainen

Kolmansien osapuolien evästeet

 

Käytämme kolmansien osapuolien evästeitä verkkosivustollamme. Vapaus käyttää ulkoisia alustoja digitaaliseen viestintään ja markkinointiin, mukaan lukien LinkedIn, Youtube, Facebook, Yahoo ja Google Ads. Nämä alustat käyttävät sekä ensimmäisen osapuolen että kolmansien osapuolten evästeitä mainostaakseen ja seuratakseen mainonnan tuloksia.

  • YSC, istuntokohtainen
  • _gat_gtag UA, 1 minuutti
  • lidc, 1 päivä
  • CMST, 1 päivä
  • PugT, 1 kuukausi
  • adrl, 1 kuukausi
  • UserMatchHistory, 1 kuukausi
  • PUBMDCID, 3 kuukautta
  • CMPS, 3 kuukautta
  • _fbp, 3 kuukautta
  • tluid, 3 kuukautta
  • obuid, 3 kuukautta
  • CMPRO, 3 kuukautta
  • _gcl_au, 3 kuukautta
  • VISITOR_INFO1_LIVE, 6 kuukautta
  • CMRUM3, 1 vuosi
  • tuuid, 1 vuosi
  • tuuid_lu, 1 vuosi
  • _ar_v4, 1 vuosi
  • CMID, 1 vuosi
  • A3, 1 vuosi
  • IDE, 1 vuosi
  • t_gid, 1 vuosi
  • t_gid, 1 vuosi
  • _adroll, 1 vuosi, 2 kuukautta
  • bscookie, 2 vuotta
  • _lfa, 2 vuotta
  • bcookie, 2 vuotta

Evästeasetusten hallinnointi:

Asiakkaana ja/tai Käyttäjänä voit hyväksyä evästeiden käytön vieraillessasi Palvelun verkkosivustolla. Voit myös ennalta estää evästeiden käytön kokonaan tietyissä selaimissa tai asettaa käyttämäsi selaimen varoittamaan, mikäli evästeitä yritetään asentaa.

Esimerkiksi seuraavat linkit tarjoavat informaatiota evästeasetusten muuttamisesta suosituimmissa selaimissa:

Huomaathan kuitenkin, että jotkin Palvelumme osat eivät välttämättä toimioikein, mikäli Palvelun toimivuuden kannalta välttämättömien evästeiden käyttöon estetty.

Mikäli haluat yleisesti lisätietoa evästeistä, mukaan lukien niiden hallinnoimisesta ja poistamisesta, voit vierailla sivustoilla www.aboutcookies.org tai www.allaboutcookies.org.

Osa käyttämistämme kolmansien osapuolien evästeistä ovat ns. verkkoanalytiikkapalveluita ja muita verkkoanalytiikkatyökaluja, joita Palvelumme käyttää kootakseen Analytiikkatietoja ja raportteja Palvelunverkkosivuston käytöstä (Google Analytics ja Leadfeeder). Google Analyticsin verkkosivustolta saat lisätietoa Google Analyticsista. Voit kieltäytyä GoogleAnalyticsin suorittamasta tietojen keräämisestä lataamalla selaimeesi seuraavan lisäosan: Google Analytics opt-out add-on.

4. Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus ja peruste

Tarkoitukset

Vapaus käsittelee Asiakkaan ja Käyttäjän henkilötietoja seuraavia tarkoituksia varten:

Tarjotaksemme Palveluamme ja täyttääksemme sopimussuhteisiin perustuvat velvollisuutemme.

Vapaus käsittelee Asiakkaan ja Käyttäjän henkilötietoja tarjotakseen Asiakkaalle ja Käyttäjälle Palvelun Asiakkaan ja Vapauden välisen sopimuksen mukaisesti. Mikäli Asiakkaana tai Käyttäjänä otat yhteyttä asiakaspalveluumme, käytämme antamiasi tietoja kysymyksiin vastaamiseksi ja mahdollisten ongelmien ratkaisemiseksi.

Noudattaaksemme lakisääteisiä velvoitteitamme:

Vapaus käsittelee Asiakkaan ja/tai Käyttäjän tietoja hallinnoidakseen ja täyttääkseen lakisääteiset velvoitteensa. Tämä käsittää tietojen käsittelemisen kirjanpitovelvollisuuksien noudattamiseksi ja tietojen tarjoamisen asianmukaisille viranomaisille, kuten veroviranomaisille.

Vaateiden käsittelemiseen ja oikeudellisiin menettelyihin:

Vapaus voi käsitellä Asiakkaan ja/tai Käyttäjän henkilötietoja oikeudellisten vaateiden, perinnän ja oikeudellisten menettelyiden yhteydessä. Voimme myös käsitellä tietoja petoksen ja palveluidemme väärinkäytön ehkäisemiseksi sekä tieto-, järjestelmä- ja verkkoturvallisuuden vuoksi.

Asiakasviestintään ja markkinointiin:

Vapaus voi käsitellä Asiakkaan ja/tai Käyttäjän henkilötietoja ottaakseen yhteyttä Asiakkaaseen ja/tai Käyttäjään Palveluumme liittyvissä asioissa ja ilmoittaessaan Palveluamme koskevista muutoksista. Käytämme Asiakkaan henkilötietoja lisäksi markkinoidaksemme Palveluamme ja muita asiaankuuluvia palveluitamme ja tuotteitamme Asiakkaalle.

Laadun parantamiseksi ja käyttötrendien analysoimiseksi:

Voimme käsitellä Palvelumme käyttöä koskevia Käyttäjän tietoja parantaaksemme Palvelumme laatua esimerkiksi analysoimalla erilaisia Palvelumme käyttöön liittyviä trendejä. Saatamme myös käyttää Asiakkaan ja/tai Käyttäjän henkilötietoja asiakastyytyväisyyskyselyihin varmistaaksemme, että Palvelumme vastaavat toivottua. Kun mahdollista, käytämme tähän tarkoitukseen vain sellaisia yhdistettyjä tietoja, joista henkilöitä ei voida tunnistaa.

Käsittelyn oikeusperuste:

Vapaus käsittelee Asiakkaan henkilötietoja täyttääkseen sopimussuhteisiin perustuvat velvollisuutensa Asiakasta kohtaan.

Lisäksi käsittelemme Asiakkaan ja/tai Käyttäjän henkilötietoja oikeutetun etumme perusteella harjoittaaksemme, ylläpitääksemme ja kehittääksemme liiketoimintaamme sekä luodaksemme ja ylläpitääksemme asiakassuhteita. Kun käsittelemme Asiakkaan ja/tai Käyttäjän henkilötietoja oikeutetun etumme perusteella, vertaamme oikeutettuja etujamme Asiakkaan ja/tai Käyttäjän oikeuteen yksityisyyteen ja tarjoamme Asiakkaillemme esimerkiksi helppoja tapoja kieltäytyä markkinointiviestinnästämme. Käytämme myös pseudonymisoituja tietoja tai yhdistettyjä tietoja, joista Käyttäjää ei voida tunnistaa, aina kun se on mahdollista.

Saatamme lisäksi käsitellä Asiakkaan ja/tai Käyttäjän henkilötietoja täyttääksemme lakisääteiset velvollisuutemme.

Joissain Palvelumme osissa saatetaan pyytää Käyttäjän suostumusta henkilötietojen käsittelylle. Käyttäjä voi peruuttaa tällaisen antamansa suostumuksen milloin tahansa.

5. Siirrot Euroopan talousalueen ulkopuolisiin valtioihin

Käyttämämme palveluntarjoajat voivat toimia useilla maantieteellisillä alueilla. Me ja palveluntarjoajamme voimme siirtää henkilötietoja valtioihin, tai saada niihin pääsyn Euroopan talousalueen tai asuinvaltiosi ulkopuolisissa valtioissa.

Suoritamme toimenpiteet varmistaaksemme, että henkilötietojesi suojan taso on riittävä siellä, missä henkilötietojasi käsitellään. Henkilötietojen käsittelyä koskevia sopimuksia on päivitetty siltä osin, kun henkilötietoja on siirretty palveluntarjoajalle Privacy Shield -mekanismin perusteella USA:han. Kun henkilötietoja tallennetaan USA:han, olemme varmistaneet riittävän tietosuojan tason sopimuksilla, jotka perustuvat tietosuojaa koskeviin Euroopan komission hyväksymiin mallisopimuslausekkeisiin.

Lisätietoa henkilötietojen siirroista voit pyytää ottamalla meihin yhteyttä yllämainittuja yhteystietoja käyttäen.

6. Vastaanottajat

Jaamme henkilötietojasi kolmansille osapuolille, kuten yhteistyökumppaneillemme, kumppaniliikkeille ja palveluntarjoajillemme, ainoastaan siinä määrin kuin se on kohtuudella tarpeen tämän Tietosuojaselosteen mukaisiin tarkoituksiin taikka Palveluun liittyvän oikeudellisen vaateen laatimiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi.

Niiltä osin kuin kolmansien osapuolten on tarpeen saada pääsy henkilötietoihin Palvelun suorittamiseksi, voimme siirtää tällaisille kolmansille osapuolille henkilötietoja. Tällaisia kolmansia osapuolia ovat muun muassa maksupalveluntarjoajat, kumppaniliikkeet, myynti- ja markkinointipalveluiden tarjoajat, tietojen säilytyspalveluntarjoajat sekä huoltopalveluntarjoajat sekä toimivaltaiset viranomaiset.

Kun kolmannet osapuolet käsittelevät tietoja Vapauden lukuun, Vapaus on huolehtinut asianmukaisista sopimuksellisista ja organisatorisista toimenpiteistä varmistaakseen henkilötietojen käsittelyn tapahtuvan yksinomaan tässä Tietosuojaselosteessa mainittujen tarkoitusten toteuttamista varten sekä soveltuvien lakien, säännösten ja ohjeidemme mukaisesti, noudattaen asianmukaisia salassapitovelvollisuuksia ja turvatoimia.

Mikäli Käyttäjä luovuttaa henkilötietoja suoraan kolmannelle osapuolelle esimerkiksi verkkosivuillamme olevan linkin kautta, henkilötietojen käsittely perustuu tavallisesti kyseisen kolmannen osapuolen omiin tietosuojaselosteisiin ja käsittelyperiaatteisiin.

Oikeudellisista syistä:

Voimme luovuttaa henkilötietoja organisaatiomme ulkopuolisille kolmansille osapuolille, jos pääsy henkilötietoihin ja niiden käyttäminen on kohtuudella tarpeen (i) minkä tahansa soveltuvan lain, sääntelyn ja/tai tuomioistuimen päätöksen noudattamiseksi; (ii) petoksen, rikoksen taikka tietoturvaongelman tai teknisten ongelmien havaitsemiseksi, estämiseksi ja tällaisen asian käsittelemiseksi; ja/tai (iii) Vapauden, Asiakkaan tai Käyttäjän etujen tai omaisuuden turvaamiseksi taikka turvallisuuden takaamiseksi tai yleisen edun turvaamiseksi lainsäädännön mukaisesti. Mikäli mahdollista, ilmoitamme Asiakkaalle ja/tai Käyttäjälle tällaisesta siirrosta ja käsittelystä.

Muista oikeutetuista syistä:

Mikäli Vapaus on osapuolena sulautumisessa, liiketoimintakaupassa tai muussa yrityskaupassa, voimme luovuttaa henkilötietoja kyseisessä yrityskaupassa mukana olevalle kolmannelle osapuolelle. Varmistamme tällöin kuitenkin kaikkien henkilötietojen pysymisen luottamuksellisina. Tässä tapauksessa kerromme siirrosta niin pian kuin on kohtuullisesti katsoen mahdollista Asiakkaille ja/tai Käyttäjille, joiden henkilötietoja siirto koskee tai joiden henkilötietojen käsittelyyn aletaan soveltaa eri tietosuojaselostetta.

Nimenomaisella suostumuksella:

Voimme luovuttaa henkilötietoja Vapauden ulkopuolisille kolmansille osapuolille, kun meillä on siihen Asiakkaan ja/tai Käyttäjän nimenomainen suostumus. Sinulla on oikeus peruuttaa suostumuksesi milloin tahansa.

7. Säilytysaika

Vapaus ei säilytä henkilötietoja pidempään kuin lainsäädännön salliman enimmäisajan ja ainoastaan niin kauan, kun on tarpeellista tämän Tietosuojaselosteen mukaisten tarkoitusten vuoksi. Säilytysaika riippuu tietojen luonteesta sekä käsittelyn tarkoituksesta. Enimmäissäilytysaika voi näin ollen vaihdella tapauskohtaisesti.

Useimmat henkilötiedot, jotka koskevat rekisteröityneen Käyttäjän käyttäjätiliä hävitetään 90 päivän kuluessa siitä, kun rekisteröitynyt Käyttäjä on poistanut käyttäjätilinsä. Tämän jälkeen voimme säilyttää osaa henkilötiedoista niin kauan, kun laki sitä meiltä edellyttää tai meillä on jokin lainmukainen syy säilyttää tietoja esimerkiksi vaateiden käsittelyyn, kirjanpitovelvollisuuteen, sisäiseen raportointiin tai riidanratkaisuun liittyvän syyn vuoksi. Kaikki Käyttäjän käyttäjätiliin liittyvät henkilötiedot anonymisoidaan tai hävitetään kymmenen (10) vuoden kuluessa siitä, kun Käyttäjä on poistanut Palveluun liittyvän käyttäjätilinsä, ellei tietojen säilyttäminen pidempään ole poikkeuksellisesti tarpeen esimerkiksi oikeustoimien vuoksi.

Tuottamatta haittaa tämän Tietosuojaselosteen kohdalle 3, säilytämme Käyttäjiin liittyviä Analytiikkatietoja kaksikymmentäkuusi (26) kuukautta Käyttäjän vierailusta Palvelussamme.

Säilytämme Käyttäjiin liittyviä Analytiikkatietoja kaksikymmentäkuusi (26) kuukautta vierailustasi Palveluissamme.

8. Sinun oikeutesi

Oikeus saada pääsy tietoihin:

Sinulla on Asiakkaana ja/tai Käyttäjänä oikeus saada pääsy käsittelemiimme sinua koskeviin henkilötietoihin sekä saada niistä tietoa. Asiakkailla ja Käyttäjillä on mahdollisuus tarkastella tiettyjä Asiakas- ja Käyttäjätietoja käyttäjätilinsä kautta. Sinulla on oikeus pyytää meiltä kopio henkilötiedoistasi.

Oikeus peruuttaa suostumus:

Mikäli käsittely perustuu Käyttäjän antamaan suostumukseen, Käyttäjä voi peruuttaa antamansa suostumuksen milloin tahansa. Suostumuksen peruuttaminen voi rajoittaa Käyttäjän mahdollisuuksia käyttää Palvelua. Suostumuksen peruuttaminen ei vaikuta ennen peruutusta käsittelemiemme henkilötietojen käsittelyn lainmukaisuuteen.

Oikeus vaatia tiedon korjaamista:

Sinulla on Asiakkaana ja/tai Käyttäjänä oikeus vaatia meitä korjaamaan tai täydentämään säilyttämämme virheelliset tai vanhentuneet henkilötiedot ottamalla meihin yhteyttä. Asiakkaat ja/tai Käyttäjät voivat korjata tai päivittää joitakin heitä koskevia henkilötietojaan käyttäjätilinsä kautta.

Oikeus vaatia tiedon poistamista:

Voit Asiakkaana ja/tai Käyttäjänä pyytää meitä poistamaan henkilötietosi järjestelmistämme. Suoritamme pyynnön mukaiset toimenpiteet, mikäli meillä ei ole oikeutettua syytä olla poistamatta tietoa.

Oikeus vastustaa:

Voit Asiakkaana ja/tai Käyttäjänä vastustaa henkilötietojesi käsittelyä, mikäli tietoa käsitellään muihin tarkoituksiin kuin Palvelumme tarjoamiseksi tai laista aiheutuvan velvollisuutemme täyttämiseksi. Vastustaminen saattaa kuitenkin rajoittaa mahdollisuuksiasi käyttää Palveluamme.

Oikeus rajoittaa tiedon käsittelyä:

Voit Asiakkaana ja/tai Käyttäjänä pyytää meitä rajoittamaan henkilötietojesi käsittelyä esimerkiksi, kun poisto-, korjaus- tai vastustuspyyntösi on käsiteltävänä ja/tai kun meillä ei ole oikeutettuja perusteita käsitellä tietojasi. Tämä saattaa kuitenkin rajoittaa mahdollisuuksiasi käyttää Palveluamme.

Oikeus siirtää tiedot järjestelmästä toiseen:

Sinulla on Asiakkaana ja/tai Käyttäjänä oikeus saada henkilötietosi meiltä jäsennellyssä ja yleisesti käytetyssä muodossa sekä oikeus siirtää tiedot itsenäisesti kolmannelle osapuolelle.

Oikeuksien käyttäminen:

Yllämainittuja oikeuksia voidaan käyttää lähettämällä ylläoleviin osoitteisiin kirje tai sähköposti, joka sisältää seuraavat tiedot: koko nimi, osoite, sähköpostiosoite sekä puhelinnumero. Voimme pyytää Asiakkaan ja/tai Käyttäjän henkilöllisyyden todistamisen kannalta tarpeellisten lisätietojen toimittamista. Voimme hylätä pyynnöt, jotka toistuvat kohtuuttoman usein, ovat liiallisia tai jotka ovat selvästi perusteettomia.

9. Suoramarkkinointi

Asiakkaalla ja/tai Käyttäjällä on oikeus kieltää meitä käyttämästä Asiakastietoja ja/tai Käyttäjätietoja suoramarkkinointiin, markkinatutkimukseen ja suoramarkkinointitarkoituksessa tehtävään profilointiin olemalla meihin yhteydessä yllä osoitettuja yhteystietoja hyödyntämällä taikka käyttämällä suoramarkkinointiviestien yhteydessä tarjottavaa tilauksen peruuttamismahdollisuutta.

10. Valituksen tekeminen

Mikäli Asiakas ja/tai Käyttäjä katsoo, että henkilötietojen käsittelytoimemme ovat soveltuvan tietosuojalainsäädännön vastaisia, hän voi tehdä asiasta valituksen paikalliselle valvontaviranomaiselle. Paikallisena valvontaviranomaisena toimii Suomessa tietosuojavaltuutettu (www.tietosuoja.fi).

11. Tietoturvallisuus

Käytämme hallinnollisia, organisatorisia, teknisiä sekä fyysisiä suojatoimenpiteitä keräämiemme ja käsittelemiemme henkilötietojen suojaamiseksi. Käyttämiämme toimenpiteitä ovat esimerkiksi tietojen salaus, pseudonymisointi, palomuurit, turvalliset tilat ja järjestelmät, jotka on suojattu rajoitetuin pääsyoikeuksin. Turvatoimemme on suunniteltu ylläpitämään asianmukainen taso tietojen luottamuksellisuuden, eheyden, käytettävyyden, vikasietoisuuden ja palautettavuuden varmistamiseksi. Testaamme säännöllisesti Palveluamme, järjestelmiämme ja muuta laitteistoa haavoittuvuuksien varalta.

Mikäli tietoturvatoimenpiteistä huolimatta tapahtuu tietoturvaloukkaus, jolla on todennäköisesti haitallisia vaikutuksia Asiakkaiden ja/tai Käyttäjien yksityisyydelle, ilmoitamme loukkauksesta soveltuvan lainsäädännön edellyttämällä tavalla asiaankuuluville Asiakkaille ja/tai Käyttäjille ja muille vaikutusten alaisille osapuolille, sekä soveltuvan tietosuojalainsäädännön vaatiessa viranomaisille niin pian kuin mahdollista.

Contact information

benefit bike CUSTOMER SERVICE

Our customer service is here to help if you have a question or need help picking the right bike for you.

Online orders are made in the Vapaus app.

​Mon - Fri 10:00 - 16:00

09 4272 7258bikes@vapaus.ioCONTACT REQUEST

Vapaus bike MAINTENANCE

Firdonkatu 2 B 3008, 00520 Helsinki. Entrances on Pasilansilta and in the Mall of Tripla shopping centre. Bikes can be left for maintenance daily 06:00 - 23:00.

​Mon - Fri 9:00 - 18:00
Sat 11:00 - 16:00

045 7877 5728tripla@vapaus.ioBOOK MAINTENANCE